Saturday, September 24, 2011

2
Day 411 : melakar belog =)


Mood of the day :



Salam and selamat petang korang :) ! Hari nie, lynn nak share something dengan korang, hik3 .. Actually, ada ramai yang dok tanya 'ehh you pakai lotion apa yer ?' 'lipbalm apa yer yang bagus ?' 'ko pakai apa kat rambut lepas mandi ?' ..

Korang percaya tak if lynn cakap, lynn langsung tak pernah pergi buat treatment untuk rambut lynn ?? sekadar teman kengkawan lynn jer buat treatment untuk rambut ? kalau tak pernah g buat rambut ( potong rambut ) bohong sangat lah kan .. rasanya dalam 4kali jer kot lynn g buat rambut seumur hidup lynn .. yer lah lagipun lynn kan bertudung, plus my mom tak suka lynn buang duit kearah tuh .. beside lynn suka rambut yang panjang :) ! *g potong rambut dulu menyesal gila T__T ! okey, berbalik kepada soalan diatas, selalu selepas mandi, lynn akan apply Johnson's Baby Oil kat rambut lynn .. haa korang mesti terkejut kan ! yang tuh bukan untuk skin ka ?? hik3, actually lynn dah setahun apply tau kat rambut .. malah rambut lynn makin lembut and tak mengerbang ..
 


Next, lynn suka pakai lotion dari dulu lagi .. badan lynn kekurangan air, so kulit jadi cepat kering .. mamy lynn selalu pesan banyakkan minum air, tapi lynn endahkan hik3 .. then mamy selalu bandingkan kulit lynn dengan adik perempuan lynn >_< ! adik perempuan lynn dia suka minum air mineral, memang kulit dia lembut pun *ikhlas okey .. then paksu lynn belikan lotion untuk lynn, so now lynn pakai  Mark&Spencer Body Lotion .. lynn suka bau wangian Camellia dan Rose, lembut jer .. 



Sebelum tido, lynn pakai Johnson's Bedtime Lotion



Then untuk sesiapa yang ada masalah bibir yang kering, lynn cadangkan lipbalm form Lip Ice Mentholatum .. ramai orang berpendapat masalah bibir kering terjadi apabila terdedah kepada sinaran UV and kekurangan mineral dalam badan kita .. yes that's true, tetapi bibir yang kering juga berpunca daripada habit kita yang selalu mengetip bibir ( gigit bibir ) dan menjilat bibir kita sendiri ! Setiap kali kita menjilat bibir, asid daripada saliva akan mengeringkan kelembapan kat bibir kita .. dan kulit2 mati atau yang kering yang muncul di bibir adalah habit kita sendiri yang selalu menggigit bibir .. so from now, stop licking and biting your lips ! Take Note






2 balas surat cinta:

Anonymous said...

bnyak nya hg pakai
msti payah nak tidur
x leh pusing2 atas kati
nanti lotion kena kat selimut

munga roses said...

Hahaha hang nie zhafir , aqu cepuk satg ! ada ja nak perli aqu kan :D